חיסוני גיל שנה המדוברים
באתי לעשות סדר!
בגיל שנה יש שלושה חיסונים:
מחומש (מנה רביעית)
פרבנר (מנה שלישית)
וחיסון מרובע, MMRV (מנה ראשונה)
את המחומש והפרבנר אתם כבר בטח מכירים (ואם לא פירטתי עליהם בחיסוני גיל חודשיים), הם חיסונים שמומלץ לתת יחד כי שניהם עלולים להעלות חום במשך 48 שעות לאחר החיסון (90% מהילדים לא מעלים חום)
החיסון המרובע הוא חיסון שניתן בפעם הראשונה בגיל שנה, והוא יכול לעיתים להעלות חום (יחד עם פריחה) בימים 5-12 לאחר החיסון.
אז בעצם בחיסוני גיל שנה יכול להיות חום יומיים, אח"כ הפסקה של 3 ימים ואז חום לשבוע. זה הרבה זמן של תופעות לוואי ברצף, אבל חשוב לדעת שרוב התינוקות יעברו את חיסוני גיל שנה בקלות וללא תופעות לוואי🙌🏻
ומה לגבי פיצול החיסונים?
אפשר לפצל את החיסונים, לעשות את המרובע לבד ואחרי שבועיים/יותר להשלים את המחומש והפברנר, משרד הבריאות כמובן ממליץ לחסן בביקור אחד כדי שהתינוק יהיה מחוסן בהקדם.
החסרון של לפצל חיסונים הוא שהתינוק מגיע ליותר ביקורים, בגיל שנה הם זוכרים ומבינים ולכן פעמים רבות כשאמא מגיעה שבועיים אחרי לחיסון השלמה התינוק שלה בוכה כבר מהכניסה לחדר כי הוא מבין לאן הוא הגיע וזה לפעמים מביא לסשן שלם של בכי. בעוד כשעושים את שלושתם יחד זאת חוויה אחת של כאב שעוברת די מהר.
חיסנתי אלפי תינוקות בחיסוני גיל שנה, רובם לא ביקשו לפצל, והיו חלק שכן, בסופו של דבר הם עוברים את זה כמו גדולים והכי חשוב נשארים בריאים ומוגנים מפני המחלות השונות.
טיפ קטן: במהלך החיסונים הושיבו את התינוק בטן לבטן אליכם בחיבוק, הסבירו לו מה הולך להגיע, ומיד אחרי החיסון תעמדו ותצאו מהחדר לשניה שיבין שהכאב נגמר, הציעו הנקה/בקבוק/משהו מתוק או שימו שיר אהוב, תוך כמה רגעים הוא יתאושש וזה יהיה מאחוריכם:)
댓글