מעניין לדעת שלימודים לייעוץ הנקה קיימים קצת יותר מעשור במטעם משרד הבריאות (מקצוע מאוד חדש)
יועצות ההנקה הראשונות בארץ שלא מטעם משרד הבריאות הוסמכו בשנת 1987 בקורס ibclc עליו מפורט למטה👇
איך הכל התחיל?
אז לפני קצת יותר מעשור הגיעה תביעה לביה"ח לא נגיד שמות מיולדת שלא הודרכה כראוי להנקה והיה שם חתיכת סיפור (לא רלוונטי לנו). התביעה הסתיימה ב2 מליון שקל.
משרד הבריאות פתאום התעורר, איך אומרים? נהלים נכתבים כאן בדם. ובאותה השנה יצא קורס יעוץ הנקה הראשון בישראל מטעם משרד הבריאות.
עשור זה נחשב ממש מעט זמן, ורואים.
בבתי החולים התקדמו לתקנים של יועצות הנקה- מצד אחד בא לי להתרגש ולהגיד שאפו על ההתקדמות, מצד שני כמה זה אבסורד שזה לא היה מלכתחילה?
🤔
והנה ההסמכות השונות של נשות מקצוע שיכולות לעזור לכן בהנקה-
יועצת הנקה מוסמכת מטעם משרד הבריאות (אני)- לימודים באחד מבתי הספר לסיעוד בארץ.
יועצת הנקה ibclc- הלימודים הכי מקיפים להנקה, מוכר בוועד הבינלאומי לבוחני יעוצי הנקה וגם כל 5 שנים נדרשות לעשות מבחנים ועבודות כדי להשאר עדכניות במחקרים ובנהלים החדשים.
מדריכת הנקה- לימודים פרטיים, אינם כפופים לגוף כלשהו, בד"כ מנוהל על ידי יועצות ibclc.
כיום יש תקנים מועטים לבתי החולים, ולפעמים יש יועצת הנקה אחת על 40 יולדות.
כשאני מגיעה ליולדת הביתה (משהו שקורה בחינם בהרבה מדינות תומכות הנקה) אני יושבת איתה בין שעה וחצי לשלוש שעות, כי יש כלכך הרבה על מה לדבר, על מה להדריך, להסתכל על התינוק בתחילת ההנקה, לראות מה קורה בסופה, את ההתנהלות של האמא (נגיד לפעמים כל הבעיה זה פשוט גרעפס תקוע, נשבעת🤣)
ברור לכן שיועצות הנקה בבית החולים אינן יכולות להקדיש לכן את הזמן הזה בעומס תחת הן עובדות נכון? הן עושות עבודת קודש, אבל לא באמת יצליחו לתת מענה רחב ומקיף על הנקה, ואלו הם הימים הכי קריטים- בהם נקבעת כמות החלב, הלמידה הראשונית של התינוק, ו*לדוגמא* אם לא תחברי נכון את תפצעי בפטמה- כאב זו אחת הסיבות המובילות בהפסקת הנקה.
המטרה שלי בפוסט הזה זה לתת לכן נקודת מבט רחבה, של מצב עגום- אך פתיר, בעזרת ייעוץ פרטי (שעולה המון, אבל תמל יותר)
שתפו אותי מה דעתכן, ואיך היה לכן עם יועצות ההנקה בבית החולים?
Comments